☎ 23210 68900

Τηλεφωνικό κέντρο

Δομές

Το Εικαστικό Εργαστήριο ΑΡΤΙΟ άρχισε να λειτουργεί το 1991 με τη φροντίδα της ΔΕΠΚΑ Σερρών. Έως και το 1994 στεγάστηκε στην οδό Δ. Θράκης με την επωνυμία Ουμβέρτος Αργυρός. Το 1995 μεταφέρθηκε στην οδό Ζλάτκου και συστεγάστηκε με το εργαστήριο ενηλίκων.

Περισσότερα...

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι Μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) με καλή υγεία ή με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, ηλικίας 5-12 χρόνων, οι οποίες είναι ενταγμένες στην πράξη: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, που υλοποιείται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότερα...
Η Παιδική χορωδία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Α' - ΣΤ' Δημοτικού.
Η Νεανική Χορωδία απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 13-25 ετών.
Τμήματα γυμναστικής ενηλίκων, λειτουργεί και φέτος η ΚΕΔΗΣ στο κεντρικό κτίριο της επιχείρησης. Εγγραφές και πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στα τηλέφωνα 23210 68900 και 23210 68910.
Τμήματα μπαλέτου και μοντέρνου χορού παιδιών, λειτουργεί και φέτος η ΚΕΔΗΣ στο κεντρικό κτίριο της επιχείρησης. Εγγραφές και πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στα τηλέφωνα 23210 68900 και 23210 68910.

Ένα νέο μοντέλο κοινωνικής φροντίδας έρχεται για να διευκολύνει την καθημερινότητα των δημοτών του Δήμου Σερρών. Το νέο αυτό μοντέλο προσφέρει λύσεις  για την υποστήριξη ηλικιωμένων και ατόμων με μακροχρόνιες ανάγκες ώστε να αποκτήσουν ποιοτικά μια καλύτερη ζωή.  Οι υπηρεσίες μας επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζήσουν μια ανεξάρτητη ζωήγνωρίζοντας όμως ότι σε περίπτωση που συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό όπως μια πτώση ή μια πυρκαγιά η κλήση βοήθειας βρίσκεται κυριολεκτικά στο χέρι τους πατώντας μόνο ένα κουμπί.

Περισσότερα...

Η Φιλαρμονική Σερρών είναι η παλαιότερη και ιστορικότερη φιλαρμονική του Νομού Σερρών. Αποτελείται κυρίως από παιδιά άνω των 10 ετών και η φοίτηση όλων είναι ΔΩΡΕΑΝ. Λειτουργεί επί καθημερινής βάσεως από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Λαμβάνει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, λιτανείες, παρελάσεις και άλλα δρώμενα του τόπου και των γύρω χωριών του δήμου Σερρών.

Περισσότερα...

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) Σερρών αποτελεί μονάδα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρίες. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, χωρίς όριο ηλικίας, με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω.  Το Κέντρο μετρά 14 χρόνια λειτουργίας και παρέχει καθημερινά τις υπηρεσίες του από τις 7.00 έως τις 15.00. Από το 2016 στεγάζεται στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας αυξάνοντας τη δυναμικότητα του σε 50 άτομα. (τηλ: 2321050125)
Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με στόχο την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και τη διαφύλαξη της οικογενειακής αλληλεγγύης. Σκοπός του Κέντρου είναι η δημιουργική απασχόληση, η κοινωνική ένταξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία καθώς επίσης και  η στήριξη των οικογενειών τους. Για την επίτευξη των παραπάνω παρέχονται υπηρεσίες ασφαλούς απασχόλησης και αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου, εκπαίδευσης σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, υλοποίησης προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής, ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων και υποστήριξης της οικογένειας. Τέλος, παρέχεται δωρεάν μεταφορά των ωφελούμενων.
Εκτός από τις δράσεις που υλοποιούνται εντός της δομής το ΚΔΑΠ ΜΕΑ πραγματοποιεί εκδρομές και επισκέψεις εντός της πόλης και συμμετέχει με την έκθεση χειροποίητων δημιουργιών και με παρουσίαση θεατρικού ή μουσικοκινητικού δρώμενου σε διάφορες εκδηλώσεις (όπως Φωτεινές Ημέρες, Bazaar, Πολιτεία των Ευχών κ.α.).
Η δομή στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό, Γυμνάστρια, Φυσιοθεραπεύτρια, Εικαστικό, Κοινωνικούς Φροντιστές, Οδηγούς και Βοηθητικό Προσωπικό. Επίσης απασχολούνται κατά περιόδους ειδικότητες όπως λογοθεραπευτές, μουσικοί, θεατρολόγοι.