Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) με καλή υγεία ή με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

Πληροφορίες

ΚΔΑΠ διπλής βάρδιας:

Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 13:30 έως 17:30 (α’  βάρδια) και από 17:30 έως 21:30 (β’ βάρδια)

ΚΔΑΠ Ομόνοιας (Σαλαμίνος και Σύρου γωνία, Ομόνοια)
τηλ: 2321111356

ΚΔΑΠ Σφαγείων (Απαμείας 1, Σφαγεία)
τηλ: 2321111354

ΚΔΑΠ Σκουτάρεως (Δ.Κ. Σκουτάρεως Σερρών)
τηλ: 2321099199

ΚΔΑΠ Προβατά (Τ.Κ. Προβατά Σερρών)
τηλ: 2321088535

ΚΔΑΠ μιας βάρδιας:

Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 17:30 έως 21:30

ΚΔΑΠ – 19ο Δημοτικό Σχολείο (Μ. Αλεξάνδρου 9, Σέρρες)
τηλ: 6930079508

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι Μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) με καλή υγεία ή με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, ηλικίας 5-12 χρόνων, οι οποίες είναι ενταγμένες στην πράξη: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, που υλοποιείται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δομές Κ.Δ.Α.Π. αποσκοπούν:

  • Στην παραμονή των παιδιών σε ένα περιβάλλον ευχάριστο, χαρούμενο και δημιουργικό, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για κάθε παιδί μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, τη ζωγραφική, την θεατρική αγωγή, την μουσικοκινητική, την διαδραστική απορρόφηση γνώσης, την άσκηση, τον χορό, τη συζήτηση κλπ για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, πέραν του σχολικού ωραρίου.
  • Στην σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του παιδιού με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων.
  • Στην παροχή κινήτρων και ευκαιριών σε κάθε παιδί.
  • Στην υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άθλησης.
  • Στην ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων και γενικότερα στην  κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην ομαλή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.
  • Στην αρωγή και στήριξη  της εργαζόμενης μητέρας, στην διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην εργασία και στην αύξηση της απασχόλησης σε θέσεις εργασίας γυναικών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και παιδικής προστασίας.

 

Στο Δήμο Σερρών μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) λειτουργούν τέσσερις (4) δομές ΚΔΑΠ διπλής βάρδιας από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 13:30 έως 17:30 (α’  βάρδια) και από 17:30 έως 21:30 (β’ βάρδια) και μία (1) δομή ΚΔΑΠ μιας βάρδιας 17:30 έως 21:30, η οποία στεγάζεται στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Με το κλείσιμο των σχολείων (καλοκαιρινοί μήνες, Χριστούγεννα, Πάσχα) οι δομές λειτουργούν τις πρωινές ώρες για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων μητέρων και των παιδιών.

Στο πλαίσιο λειτουργίας των δομών τα παιδιά αναπτύσσουν πολλές δραστηριότητες και συμμετέχουν σε πολλές δράσεις με την βοήθεια και την στήριξη του εξειδικευμένου προσωπικού μας, το οποίο αποτελείται από Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Γυμναστές, Μουσικούς, Θεατρολόγο, Φιλόλογο, Σκακιστή, Εικαστικό, Εκπαιδευτή Η/Υ κλπ.

καδπ

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Διαβάστε τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών