☎ 23210 68900

Τηλεφωνικό κέντρο

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) από το 2003 έως σήμερα με την καθημερινή οργανωμένη λειτουργία και το εξειδικευμένο προσωπικό του, προσφέρει στα άτομα με αναπηρία ένα εύρος δημιουργικών δράσεων , ενώ στους Γονείς και Κηδεμόνες ελεύθερο χρόνο με στόχο την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και τη βελτίωση ποιότητας ζωής των μελών της.

 

Το κέντρο απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω. Η συμμετοχή στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι δωρεάν μέσω του προγράμματος Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (ΕΣΠΑ) , ενώ παρέχεται και δωρεάν μετακίνηση.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ λειτουργεί σε ένα άρτια εξοπλισμένο και πλήρως προσβάσιμο ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Σερρών , περίπου 410 τ.μ. με έναν πανέμορφο αύλειο χώρο. 

Καθημερινά τα παιδιά με ιδιαίτερα χαρίσματα, αναπτύσσουν ποικίλες δραστηριότητες εντός του χώρου κι αυτές είναι αθλητικές, εικαστικά, μαγειρική – ζαχαροπλαστική , φυσικοθεραπεία, παραδοσιακοί χοροί, μουσική και μουσικοκινητική, θεατρικό παιχνίδι, εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, συμβουλευτική γονέων και σκάκι.

Επιπρόσθετα πλούσια είναι η δράση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ και εκτός χώρου. Συγκεκριμένα το Κέντρο διοργανώνει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές, εορτές και Bazaar. Επίσης συμμετέχει σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ εντός κι εκτός Νομού και συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους ΑμεΑ.


           Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νεολαίας κ. Χρυσάνθη Παλάζη στο σύντομο χαιρετισμό αναφέρει:"Είναι τιμή και καμάρι για τον Δήμο Σερρών και την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. η λειτουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Στοχεύει ακριβώς στον κοινωφελή χαρακτήρα της Επιχείρησης και το γενικότερη στοχοθεσία και όραμα της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου μας κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη. Θέλω ιδιαίτερα να επαινέσω και να συγχαρώ το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ καθώς ο ρόλος του είναι ιδιαίτερα σημαντικός και η προσφορά του μεγάλη ειδικότερα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε."

       

     Με πρωταρχικό σκοπό την ασφαλή λειτουργία και εξυπηρέτηση των ωφελούμενων και των οικογενειών τους, έναντι των συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία COVID -19,  το ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. , αυστηροποίησε τα μέτρα ατομικής προστασίας και προφύλαξης  από τη διάδοση του ιού και θωράκισε υγειονομικά πλήρως τη δομή. Οι υπεύθυνοι παραμένουν  προσηλωμένοι  στην ασφάλεια των ευάλωτων συμπολιτών μας και παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα που οι ειδικοί προτείνουν .

Η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών κ. Σοφία Γεωργιανού αναφερόμενη στην άρτια λειτουργία επισήμανε:

"Η λειτουργία Δομών όπως το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Σερρών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού,  επιβάλλει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των ενδεικνυόμενων μέτρων με υπευθυνότητα και συνέπεια. Προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία και την ασφάλεια, τόσο των ατόμων που απασχολούμε όσο και των οικογενειών τους."

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στεγάζεται στο  κτίριο που βρίσκεται στο αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 23210 50125 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..