☎ 23210 68900

Τηλεφωνικό κέντρο

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση: «Ημέρα τοπίου της Αδριατικής», που διοργάνωσε ο Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. του Δήμου Σερρών, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με τίτλο «ADRI-LINK – Δίκτυο ερμηνείας τοπίου Αδριατικής” (ακρωνύμιο: ADRILINK), στο οποίο ο Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. συμμετέχει ως εταίρος.

Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξε ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. κ. Γιάννης Δεσποτίδης, ο οποίος χαιρέτησε τους φορείς από όλο τον Ν. Σερρών, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Ο κ.Δεσποτίδης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του Κέντρου Διερμηνείας Τοπίου, που θα σχεδιαστεί ως κομβικό σημείο επιλεγμένων θεματικών διαδρομών, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία αλλά συνδέονται ψηφιακά, μέσω της δημιουργίας μιας πλατφόρμας ΤΠΕ, ώστε να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των τουριστικών υπηρεσιών μέσω καινοτόμων λύσεων.

            Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συλλέχθηκαν χρήσιμες πληροφορίες και εμπειρίες, ενώ κλήθηκαν οι συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τα πιο σημαντικά φυσικά , πολιτιστικά, ιστορικά, ψυχαγωγικά και οινο-γαστρονομικά στοιχεία, καινοτομίες και εμπειρίες που χαρακτηρίζουν τον Νομό Σερρών.

           

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, υποστηρίζοντας ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών, ως φορέας Πολιτισμού θα συμβάλει και θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ψηφιακής σύνδεσης  για την προβολή του δήμου Σερρών σε ένα διακρατικό δίκτυο.

Ο υπεύθυνος του τμήματος τουρισμού του Δήμου Σερρών και συντονιστής της εκδήλωσης κ. Γιώργος Αραπάκης, ανέφερε με τη σειρά του ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τους φορείς θα συμβάλουν σημαντικά, ώστε να δημιουργηθούν ψηφιακά «θεματικές διαδρομές», που θα εμπλουτίσουν την τουριστική εμπειρία και θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του Ν. Σερρών.

Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν κα παρουσιαστούν σε ψηφιακούς χάρτες μέσω καινοτόμων εφαρμογών  στο Κέντρο Διερμηνείας Τοπίου που θα δημιουργηθεί στην πόλη των Σερρών, με στόχο την προστασία των τοπικών ταυτοτήτων και τη διασύνδεσή τους.