Κ.Ε.ΔΗ.Σ.: Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

 

 

https://games.kedis.gr

 

Σειρά παιδαγωγικών και παράλληλα ψυχαγωγικών παιχνιδιών δημιούργησε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ), με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, με στόχο την ανάδειξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, της σπουδαίας αυτής περιόδου για το έθνος και τον αντίκτυπο που είχε στη μετέπειτα πορεία του Ελληνικού κράτους, καθώς και  τη διαπαιδαγώγηση των νέων στα εξαιρετικής σημασίας γεγονότα της Επανάστασης.

Αναφερόμενη στην ψηφιακή πλατφόρμα η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη τόνισε: «Στόχος της δημιουργίας των παιχνιδιών είναι οι επισκέπτες της ψηφιακής πλατφόρμας https://games.kedis.gr , να πλοηγούνται στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και να αναβιώνουν ιστορικά γεγονότα, να συναντούν και να γνωρίζουν τους ήρωες και να ανακαλύπτουν σύμβολα του ελληνισμού, αξίες και ήθη της πατρίδας από τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης για την κατάκτηση της Ελευθερίας στον τόπο μας. Η σειρά των ψηφιακών παιχνιδιών  περιλαμβάνει πέντε αυτοτελή παιχνίδια με ξεχωριστό concept το καθένα. Παιχνίδια γνώσεων, παρατήρησης, συσχετισμού, τα οποία επιδιώκουν να διεγείρουν το ενδιαφέρον των μαθητών-παικτών, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να τους διαπαιδαγωγήσουν.»

Τα εν λόγω παιχνίδια είναι τα εξής:

 

  • Μάντεψε ποιος

Ανακάλυψη ενός ιστορικού προσώπου της περιόδου της επανάστασης του 1821 μέσα από συλλογή στοιχείων.

  • Παιχνίδι αναζήτησης λέξης-κλειδιού

Εύρεση λέξης-κλειδιού με τη βοήθεια φωτογραφιών.

 

  • Παιχνίδι γνώσεων

Συσχέτιση φωτογραφιών και εύρεση λέξης.

 

  • Παιχνίδι σταυρόλεξο

Λύση σταυρόλεξου.

  • Παιχνίδι quiz ερωτήσεων

Απάντηση σε ερωτήσεις.

 

Τα ψηφιακά παιχνίδια μπορούν να λειτουργούν τόσο από ηλεκτρονικό υπολογιστή όσο και από κινητές συσκευές, ταμπλέτες, έξυπνα τηλέφωνα. Υποστηρίζουν υποτιτλισμό, όπου απαιτείται, καθώς και ηχητική επένδυση και  είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις πρόσβασης από ομάδες επισκεπτών ΑμεΑ. Επίσης είναι προσβάσιμα δωρεάν από τους επισκέπτες. Οι ψηφιακές αυτές εφαρμογές είναι διαδραστικές και εύκολες στη χρήση, χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις.

Τέλος για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το έργο «Ψηφιακά παιχνίδια και μουσεία, μέσω γνωστικής και βιωματικής προσέγγισης του  εορτασμού για τα 200 χρόνια του νεότερου ελληνικού βίου», βραβεύτηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards 2022.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα