Κ.Ε.ΔΗ.Σ.: 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Την Κυριακή 9 Απριλίου στην Πλατεία Ελευθερίας  

 

Το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, πρόκειται να διοργανώσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), με τη συμμετοχή  Σερραίων συγγραφέων παιδικού βιβλίου.

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00π.μ.-14:00μ.μ., οι Σερραίοι και Σερραίες συγγραφείς παιδικών βιβλίων, θα ανταμώσουν στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών για να εκθέσουν τα δικά τους παιδικά βιβλία. Βιβλία με ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και ξεχωριστή θεματολογία. Παράλληλα και καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλα τα παιδιά, τα οποία και θα αναλάβουν να οργανώσουν οι εκπαιδευτές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη ανέφερε: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που τιμάται στις 2 Απριλίου και θέλοντας να στηρίξουμε το βιβλίο και του Σερραίους συγγραφείς θα διοργανώσουμε το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου την Κυριακή 9 Απριλίου στην Πλατεία Ελευθερίας. Σκοπός μας είναι να  δημιουργήσουμε έναν όμορφο θεσμό στην πόλη μας και καλούμε όλους τους Σερραίους μικρούς και μεγάλους να παρευρεθούν. Στις δράσεις με επίκεντρο το βιβλίο, όλα τα παιδιά θα κληθούν να διασκεδάσουν, να γράψουν, να παίξουν και να εκφραστούν δημιουργικά.»

Αξίζει να αναφερθεί ότι από αυτή τη συναρπαστική γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι Παραμυθολαλίτσες. Η ομάδα αφήγησης παραμυθιών θα μας παρουσιάσει δύο παραμύθια βγαλμένα από αγαπημένα βιβλία: «Η τύχη του Φάουστο», το οποίο πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και «η βαλίτσα», το οποίο αναφέρεται στο θέμα του μετανάστη, αυτού που αναγκάζεται να αλλάξει πατρίδα.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος οι συγγραφείς:

 1. Βούλα Γιαγκάζογλου – «Η χελώνα κι ο λαγός αλλιώς»
 2. Γεσθημανή Μπερμπέρη – «Θα τα καταφέρεις αστεράκι μου»
 3. Αριάδνη Ευαγγελοπούλου – «Το δάσος της αγάπης»
 4. Δημήτρης Δεληγιώργης – «Να μπορούσα να πετάξω»
 5. Έλλη Χατζηπαζαρλή – «Μαμά πως θα γίνω σούπερ ήρωας»
 6. Νικολέτα Ρασίμη – «Η ευχή του Μπλάκυ»
 7. Σωτηρία Κιρμανίδου – «Κυκλάμινο μη μαραθείς» και «Το στάχυ που έζησε την Ανάσταση»
 8. Αλεξία Ψαρρά – «Δύο τεράστια αυτιά»
 9. Βάσω Κουνούπη – «Θα είμαστε για πάντα φίλοι»
 10. Φανή Κεχαγιά – «Τα φυγοπούλια»
 11.  Ελένη Σίμπα – “Εκατό λαχταριστοί λουκουμάδες”
 12. Μάκης Καλλιτσάρης – “Κυκλοφορώ στο δρόμο με ασφάλεια – Περπατάμε μαζί” και ” Η Κούκη, ο Πούκη και η Ρίτσα η σαρδελίτσα”
 13. Ζαχαρούλα Τζίνη – “Θέλω , θέλεις, έγινε”

Σας περιμένουμε με χαρά!

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα