Ο Δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. παρών με δράσεις και εκδηλώσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

Παρών στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» θα είναι και φέτος ο Δήμος Σερρών με εκδηλώσεις που διοργανώνει αλλά και με δράσεις που υλοποιεί σε συνεργασία με άλλους Φορείς του τόπου μας.
Όπως τονίζεται, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.
Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2023 είναι «Εξοικονομώ Ενέργεια». Στόχος της εκστρατείας, είναι η μέγιστη κινητοποίηση των πολιτών και η συμμετοχή τους στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», μέσα από το πρόγραμμα δράσεων που αναδεικνύει την ομορφιά της πόλης, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Σερρών συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) μέσω ενός προγράμματος δράσεων που στοχεύουν στην ενθάρρυνση των πολιτών και των μαθητών να επικεντρώσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω εναλλακτικών τρόπων για την μετακίνησή τους ανακαλύπτοντας παράλληλα και την ομορφιά της πόλης μας.
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη (21/09) στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σερρών ενώ την Παρασκευή (22/09) στις 10 το πρωί θα διοργανωθεί η «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» στον πεζόδρομο έμπροσθεν του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Εκείνη την ημέρα τμήματα κεντρικών οδών της πόλης των Σερρών θα κλείσουν για τα αυτοκίνητα αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στη δράση αυτή συμμετέχουν η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., η Τροχαία Σερρών, το ΚΤΕΑΛ και σχολεία του Δήμου Σερρών.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της SerExpo 2023 θα γίνεται όλες τις ημέρες που διαρκεί η έκθεση παρουσίαση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας και της Πλατφόρμας Ψηφοφορίας ενώ παράλληλα θα παρουσιάζεται το νέο έργο Οδικής Ασφάλειας και τα αποτελέσματα διερεύνησης μετακινήσεων προς το Μουσείο Ξενάκη.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα