Ο Δήμος Σερρών τίμησε τους ήρωες του Υψώματος 731

 

Ο Δήμος Σερρών τίμησε τη μνήμη των Σερραίων μαχητών του 19ου Συντάγματος Πεζικού που υπερασπίστηκαν το Ύψωμα 731 στην Κλεισούρα το 1941 κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για τη δημόσια εορτή τοπικής σημασίας, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

«Οι Σερραίοι ήρωες κράτησαν πάνω από 20 ημέρες τις «νέες Θερμοπύλες» στη Βόρεια Ήπειρο και έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία.

Στον Δήμο Σερρών θεωρώντας καθήκον μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των Σερραίων μαχητών του Υψώματος 731 καθιερώσαμε την 9η Μαρτίου ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

Τιμή και δόξα σε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους προασπίζοντας βωμούς και εστίες»,τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Το χρονικό των γεγονότων της υπεράσπισης του Υψώματος 731 εκφώνησε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, Αντώνης Μπιζεργιανίδης.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Αρχιστρατήγου Εμμανουήλ Παπά στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην τελετή κατέθεσαν στεφάνια μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Μπούμπας, ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μπαλαξής, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αδάμ Σαρρής, ο Α΄Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών Ιωάννης Βασιλκαρίδης, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών Πύραρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, Βασίλης Κατιρτζόγλου και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ν. Σερρών Ταγματάρχης ε.α. Ελευθέριος Καραγιαννίδης.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα