Περισσότεροι από 300 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στην Μαθητική Ημέρα Αγωνιστικού Προσανατολισμού 2023

 

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η Μαθητική Ημέρα Αγωνιστικού Προσανατολισμού 2023, που διοργάνωσε   ο Δήμος Σερρών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και ο σύλλογος αθλητικού προσανατολισμού Σερρών {Ο-Σίρις}, με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών από εννέα δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι, που συμμετείχαν σε αυτή τη βιωματική δράση, η οποία διοργανώθηκε, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αγωνιστικού Προσανατολισμού και προάγει τη χωρική, κιναισθητική, συναισθηματική, λογικομαθηματική, φυσιοκρατική νοημοσύνη, αλλά και την ευημερία των παιδιών που συμμετέχουν.

Η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη αναφερόμενη σε αυτή τη συνέργεια επισήμανε: «Η σημερινή δράση αποτελεί συνέχεια των δράσεων που έχουμε συνδιοργανώσει και στο παρελθόν με τον σύλλογο {Ο-Σίρις} και που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Θεωρούμε πολύ σημαντικό στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών να στηρίζουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη και αναπτύσσουν τις δεξιότητες που είναι χρήσιμες στην καθημερινή ζωή.»

Με τη σειρά του ο υπεύθυνος του συλλόγου αθλητικού προσανατολισμού Σερρών {Ο-Σίρις} κ. Βασίλης Χορτομάρης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Αυτή η δράση απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γίνεται ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο. Με τη στήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και του Δήμου Σερρών φέτος διοργανώσαμε ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη εκδήλωση μετά την καραντίνα του Covid 19, προκειμένου να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο αθλητικό πνεύμα και να τους ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά.»

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα