Την Κυριακή 19/2/2023 ψάχνουμε… τον αποκριάτικο θησαυρό στις Σέρρες

Ο Δήμος Σερρών και η  Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), σε συνεργασία με τον σύλλογο αθλητικού προσανατολισμού Σερρών “Ο-Σίρις”,  διοργανώνουν εκδήλωση γνωριμίας με τον αθλητικό προσανατολισμό (orienteering) την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο των Σερρών.

 

Το σημείο συγκέντρωσης (γραμματεία) θα είναι μπροστά από το  Αρχαιολογικό μουσείο Σερρών (Μπεζεστένι). https://goo.gl/maps/wLtzqMVPFUL15DYTA

 

Αναλυτικότερα:

 

  • Θα υπάρχει μία διαδρομή μήκους 800m με 8 σημεία ελέγχου.

Ο σχεδιασμός της, καθιστά την εκδήλωση ιδανική για όσους θέλουν να δοκιμάσουν πρώτη φορά τον προσανατολισμό, χωρίς να υπάρχει φόβος μήπως χαθούν ή δεν τα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους.

  • Η συμμετοχή για μικρούς και μεγάλους είναι δωρεάν. Όλοι και όλες που θα λάβουν μέρος, θα πάρουν αναμνηστικά δωράκια. Η χρήση της πυξίδας δεν είναι απαραίτητη. Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών οφείλουν να έρθουν συνοδευόμενα ώστε να λάβουν μέρος. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να σχηματίσουν ομάδες 2-3-4 ατόμων για λόγους ασφάλειας.
  • Το “χρονικό παράθυρο” των εκκινήσεων θα είναι από τις 11:00π.μ. έως τις 12:00μ.μ., ο καθένας δηλαδή μπορεί να ξεκινήσει ότι ώρα θέλει εντός της συγκεκριμένης χρονικής ζώνης. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να βρίσκονται στον χώρο συγκέντρωσης από τις 10:30π.μ. ώστε να λαμβάνουν οδηγίες για την δραστηριότητα και να ενημερώνονται για τον αγωνιστικό προσανατολισμό (orienteering).
  • Σκοπός της δράσης, στο πλαίσιο της αποκριάτικης περιόδου, είναι η ψυχαγωγία με όχημα τη νοητική και κινητική δραστηριότητα. Η πλοήγηση με την βοήθεια ενός χάρτη καλλιεργεί εξίσου το μυαλό και το σώμα! Πρόκειται για μια μικρή περιπέτεια που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Φορέστε την αποκριάτική σας φορεσιά κι ελάτε να περάσουμε όμορφα.

Σας περιμένουμε…

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα