Πολιτιστικός ΚΕΔΗΣ

Ψηφιακός Πολιτιστικός Χάρτης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των εκπροσώπων των συλλόγων
 
Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του βρίσκεται το έργο: «Ψηφιακός Πολιτιστικός Χάρτης του Δήμου Σερρών», το οποίο και θα αποτελέσει το ψηφιακό αποτύπωμα όλων των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σερρών. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε πριν ένα περίπου χρόνο και με την αρωγή των φορέων πολιτισμού έγινε η ηλεκτρονική καταγραφή- αποτίμηση σε μία ψηφιακή πλατφόρμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, περισσότερων από 40 Συλλόγων του Δήμου Σερρών.
Το απόγευμα της Τρίτης 9/2/2022 κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων , προκειμένου η ομάδα έργου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) να τους παρουσιάσει την πλατφόρμα και να τους εκπαιδεύσει ως προς τον τρόπο λειτουργίας της και χρήσης του υλικού της διαχείρισής της πλέον από τους ίδιους.
Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το έργο του Ψηφιακού Πολιτιστικού Χάρτη του Δήμου Σερρών ολοκληρώνεται. Η ηλεκτρονική καταγραφή και αποτίμηση σε ένα ψηφιακό περιβάλλον της συμβολής του πληθυσμού με διαφορετική γεωγραφική προέλευση και πολιτιστική κληρονομιά στο μωσαϊκό των κατοίκων που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σερρών , με τη δική σας συμβολή, επετεύχθη. Η χαρά μας είναι ιδιαίτερη, που καταφέραμε να φτάσουμε στην αποπεράτωση του έργου με τη συνεργασία των αξιόλογων ανθρώπων της ομάδας έργου αλλά και πρωτίστως τη δική σας σημαντική παρουσία. Σήμερα σας καλέσαμε , προκειμένου να σας παρουσιάσουμε την ψηφιακή πλατφόρμα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της από εσάς τους ίδιους, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος μας που είναι μεταξύ άλλων, ο επισκέπτης αυτού του ψηφιακού αποτυπώματος να λάβει γνώση εμπεριστατωμένη και πλήρη για το πολιτιστικό προφίλ του μωσαϊκού των κατοίκων κάθε περιοχής στον Δήμο Σερρών, καθώς και για τα κυριότερα πολιτιστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν».
 
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Σημειώνεται ότι ο Ψηφιακός Πολιτιστικός Χάρτης www.politismos.kedis.gr  αναπτύχθηκε με την οικονομική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο της ειδικής πρόσκλησης Ψηφιακός Πολιτισμός.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα