Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την καλή Διακυβέρνηση απέκτησε για πρώτη φορά ο Δήμος Σερρών

 

Με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση» βραβεύτηκε για πρώτη φορά ο Δήμος Σερρών στη διάρκεια της τελετής που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

 

Ο Δήμος Σερρών αναδείχθηκε 13ος μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει και το υψηλό επίπεδο διακυβέρνησης μετά από μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης σε επίπεδο Δημάρχου, εργαζομένων στον Δήμο, αλλά και Δημοτών.

 

Ο Δήμος Σερρών ήταν μεταξύ των δήμων που κατέθεσαν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας στην εν λόγω ευρωπαϊκή δράση και βαθμολογήθηκε από εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης βάσει των διεθνών πρακτικών με 3.32, μια βαθμολογία που αποτελεί πανευρωπαϊκά πολύ υψηλό ποσοστό.

 

«Είναι μία πολύ όμορφη ημέρα για τον Δήμο Σερρών, καθώς επιβραβεύεται για το υψηλό επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή βράβευσης μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

«Αφιερώνω το “Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση” στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μου στον Δήμο Σερρών για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών και τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Δημοτών.

 

Είναι μία πολύ όμορφη ημέρα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία εν μέσω των δύσκολων και πρωτόγνωρων συνθηκών που ζήσαμε ανταποκρίθηκε στο έπακρο στις αυξημένες ανάγκες και υποχρεώσεις και στάθηκε έμπρακτα δίπλα στην κοινωνία», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών συγχαίροντας το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ΚΕΔΕ για την πολύ αξιόλογη εκδήλωση.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα