Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή διοργανώνουν τα Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης. Εκπαιδευτές, παιδιά αλλά και γονείς, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μια ημέρα ξεγνοιασιάς λαμβάνοντας μέρος σε ενδιαφέρουσες δράσεις, από τις οποίες και θα αποκομίσουν νέες εμπειρίες και γνώσεις.

Πρώτο σταθμό της εκδρομής θα αποτελέσει γνωστή Φάρμα Βουβαλιών της περιοχής , όπου και όλοι οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά την εκτροφή των Βουβαλιών, ενώ θα ενημερωθούν για την παραγωγή αλλά και διατροφική αξία του Βουβαλίσιου κρέατος και γάλακτος. Στη συνέχεια τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν  με ειδικό τηλεσκόπιο τα σπάνια πουλιά που διαμένουν στη λίμνη Κερκίνη.

Επόμενος σταθμός ο Οικοπεριηγητής ,  όπου και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα προβληθεί εκπαιδευτικό βίντεο για τη λίμνη Κερκίνη, ενώ όσοι επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βαρκάδα στη νερά της.

Η εκπαιδευτική εκδρομή θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη σε βιοτεχνία παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών από βουβαλίσιο γάλα, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος θα υπάρξει χρόνος για ξεκούραση, φαγητό και παιχνίδι.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα