Διασκέδαση και γνώση συνδύασε η εκπαιδευτική εκδρομή των Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν τα παιδιά, οι γονείς τους, αλλά και οι εκπαιδευτές που συμμετείχαν στην ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης. Βασική αρχή της δημοτικής αρχής και άξονας προτεραιοτήτων του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη είναι η παροχή ευκαιριών για εκπαιδευτικές δραστηριότητες με προστιθέμενη παιδαγωγική αξία. Έτσι για πρώτη φορά μετά από απόφαση της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Χρυσάνθης Παλάζη – Τσοχατζίδη, τα Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. διοργάνωσαν δωρεάν εκδρομή για τα παιδιά και τους γονείς τους, συνδυάζοντας διασκέδαση και γνώση.

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εξόρμησης όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια ημέρα ξεγνοιασιάς, λαμβάνοντας μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις, από τις οποίες και αποκόμισαν ενδιαφέρουσες βιωματικές εμπειρίες. Τα παιδιά βρέθηκαν στην πρώτη Φάρμα εκτροφής βουβαλιών  που ιδρύθηκε στην περιοχή, είδαν από κοντά τα βουβάλια, ήρθαν σε επαφή με τα ζώα και τη φύση και ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη της  για τον κύκλο της παραγωγής αλλά και τη διατροφική αξία του βουβαλίσιου κρέατος και γάλακτος. Στη συνέχεια μετέβησαν παρόχθια της λίμνης, προκειμένου να παρατηρήσουν  με ειδικά τηλεσκόπια τα σπάνια πουλιά που διαμένουν στην Κερκίνη.

Επόμενος σταθμός ο Οικοπεριηγητής. Εκεί οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό βίντεο για τη χλωρίδα και πανίδα , τα σπάνια πουλιά αλλά και τα ψάρια της λίμνης. Πρωτόγνωρη εμπειρία , η οποία προκάλεσε τον ενθουσιασμό των παιδιών, ήταν η βαρκάδα στα νερά της Κερκίνης, κατά τη διάρκεια της οποίας μικροί και μεγάλοι είδαν από κοντά όσα παρακολούθησαν νωρίτερα στο βίντεο.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη σε βιοτεχνία παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών από βουβαλίσιο γάλα, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος υπήρξε χρόνος για ξεκούραση, καφέ, φαγητό και παιχνίδι, τόσο στην Κερκίνη, όσο και στα Άνω Πορόϊα.

Το φωτογραφικό υλικό από την εκδρομή αλλά και τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν καταδεικνύει τη χαρά των παιδιών και το ενδιαφέρον τους, γεγονός που αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας που κατέβαλε το προσωπικό των ΚΔΑΠ και η διοίκηση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα