Παρουσιάστηκε το βιβλίο «διαμάντι» με 23 «Ιστορίες της πόλης μας»

Ιδιαίτερα θερμή η ανταπόκριση των Σερραίων στην εκδήλωση της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Ενδιαφέρουσες «Ιστορίες της πόλης μας», είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι Σερραίοι , που κατέκλυσαν γνωστό εστιατόριο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και «αγκάλιασαν» με ενθουσιασμό την εκδήλωση, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.).

Ένα βιβλίο «διαμάντι» με είκοσι τρεις μικρές ιστορίες για την πόλη των Σερρών, εμπνευσμένες από πίνακες Σερραίων δημιουργών, ήταν το πόνημα 15 Σερραίων που παρακολούθησαν το Εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Συν – γράφουμε στην περίοδο της καραντίνας», με συντονίστρια και εμψυχώτρια την κ. Αντωνία Θεοχαρίδου.

Κατά τη διάρκεια της όμορφης βραδιάς για το βιβλίο μίλησαν οι δημιουργοί των ιστοριών, ενώ αποσπάσματα διάβασαν ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του Ορφέα. Παράλληλα στον χώρο λειτούργησε έκθεση πινάκων, οι οποίοι και ενέπνευσαν τους δημιουργούς του βιβλίου, που έχει εκδώσει η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., μετά από επιθυμία του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Αναφερόμενη στην προσπάθεια αυτή η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη τόνισε:

«Το βιβλίο αυτό είναι το τέλος ενός πρωτόγνωρου ταξιδιού που ξεκίνησε σε τρικυμισμένες θάλασσες. Είναι το αποτέλεσμα του Εργαστηρίου δημιουργικής γραφής «Συν – γράφουμε στην περίοδο της καραντίνας». Μια προσπάθεια που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και με την πρόθυμη ανταπόκριση της κ. Αντωνίας Θεοχαρίδου. Στόχος μας ήταν να χαρίσουμε σε όλους τους συμμετέχοντες συμπολίτες μας πέρα από τη συναισθηματική αποφόρτιση , την ευκαιρία να δημιουργήσουν πολύτιμες και ενδιαφέρουσες ιστορίες για την πόλη μας εμπνευσμένες από πίνακες Σερραίων δημιουργών και η σημερινή βραδιά μου άφησε την εντύπωση ότι το πετύχαμε. Καμαρώνω που ως πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. είχαν την τιμή να συμμετέχω σε αυτό το ταξίδι μαζί τους.»

Τέλος να αναφερθεί ότι τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων θα διατεθούν για την αγορά εκπαιδευτικού υλικού για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΔΗΣ

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα