Και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. στο Υβριδικό Φεστιβάλ “ΤALES OF X CITIES”

12 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΕΣΜΟ
ΕΝΑ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΟΛΥΜΗΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ
21.11.2021, 12:00-17:30:
Ζωντανή αναμετάδοση στην ιστοσελίδα του προγράμματος
Δράσεις σε 12 πόλεις της Βορείου Ελλάδας
Το Φεστιβάλ Tale of X Cities είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς σεμιναρίων, εργαστηρίων και συναντήσεων δικτύωσης που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων από 12 πόλεις της Βορείου Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη ως την Ηγουμενίτσα μεταξύ των οποίων και οι Σέρρες.
Τα εργαστήρια είχαν σαν αρχικό αντικείμενο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη χρήση νέων μέσων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας (που πλέον αναδεικνύεται σε απαραίτητη δεξιότητα), και στη συνέχεια —με τα νέα αυτά εφόδια— τη δημιουργία έργων με θέμα την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τους σύγχρονους προβληματισμούς. Σε όλα τα στάδια, οι συμμετέχοντες είχαν την στενή καθοδήγηση της επιμελητικής/καλλιτεχνικής ομάδας του προγράμματος και προσκεκλημένων ειδικών, καθώς και την υποστήριξη των συνεργαζόμενων φορέων, ενώ το υλικό των εργαστηρίων παραμένει ακόμη διαθέσιμο και ανοιχτό σε όλους στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Μετά τα πρώτα σεμινάρια ακολούθησε σειρά εργαστηρίων με σκοπό τη διαμόρφωση των αρχικών ιδεών των συμμετεχόντων σε έργα (βίντεο, ήχου ή εικόνας), που αφηγούνται την ιστορία του τόπου τους, καθώς και την καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας συνεργασίας.
Με τον τρόπο αυτό, το περιεχόμενο του προγράμματος και του φεστιβάλ συν-διαμορφώνεται από τους διοργανωτές, τους συνεργαζόμενους φορείς και τους συμμετέχοντες, δημιουργώντας μία κοινότητα που δρα συλλογικά για την παραγωγή πολιτισμού.
Ταυτόχρονα, σε συμμετέχοντες του προγράμματος ανατέθηκε και ο σχεδιασμός της επικοινωνίας, εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο τη σχέση αμοιβαίας συνεργασίας και δικτύωσης που διαμορφώθηκε.
Τα έργα των συμμετεχόντων και οι δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων παρουσιάζονται στο τελικό Φεστιβάλ που θα υλοποιηθεί τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου σε φυσικούς χώρους σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις, καθώς και διαδικτυακά, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, σε ζωντανή αναμετάδοση από ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στο Goethe-Institut Thessaloniki, και με ζωντανές συνδέσεις με τους συνεργαζόμενους φορείς στην Αλεξανδρούπολη, τα Ιωάννινα, την Καβάλα και την Κομοτηνή.
Επιπλέον, η ζωντανή αναμετάδοση θα περιλαμβάνει παρουσίαση του προγράμματος, των στόχων, της μεθοδολογίας, καθώς και της εμπειρίας της συμμετοχής από εκπροσώπους των διοργανωτών, των συνεργαζόμενων φορέων και των συμμετεχόντων. Καθώς και μία συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με καλεσμένους ομιλητές και θέμα την πολιτιστική πολιτική και τη δημιουργία δικτύων και κοινότητας μέσα από την τέχνη (τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα).
Τέλος, στις 20 Νοεμβρίου, το Tale of X Cities θα παρουσιαστεί στο διεθνές φεστιβάλ Freiraum ως παράδειγμα καλής πρακτικής. (www.freiraumfestival.eu)
Το Tale of X Cities βασίζεται σε πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και concept της ArtBOX στο πλαίσιο του project Common Lab, σε στενή συνεργασία με 24 ακόμη φορείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών και όλους τους συμμετέχοντες στα εργαστήρια.
Ευχαριστούμε τους ηθοποιούς: Φιλαρέτη Κομνηνού, Θέμιδα Μπαζάκα, Ελένη Ουζουνίδου, Έφη Σταμούλη, Γιάννη Στάνκογλου, Λυδία Φωτοπούλου που συνέβαλαν στην προώθηση του Φεστιβάλ και θα είναι παρών την Κυριακή 21/11/2021
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα