Άμεση η ανταπόκριση στην προστασία του αστέγου που αγνοούνταν

Τα αντανακλαστικά λειτούργησαν και η ανταπόκριση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών ήταν άμεση στην προστασία του αστέγου Δ.Λ., ο οποίος εντοπίστηκε κι από νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε με ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών στις εγκαταστάσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Ο άστεγος Δ.Λ. , που μέρες τώρα περιπλανάται στους δρόμους της πόλης , έτυχε της φροντίδα του προσωπικού της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και των Κοινωνικών Λειτουργών του «Βοήθεια Στο Σπίτι» και της Κοινωνικής Μέριμνας, οι οποίοι του προσέφεραν φαγητό , ροφήματα και ρούχα , ενώ φρόντισαν κι ενημέρωσαν τις αρχές αλλά και το στενό συγγενικό του περιβάλλον.

Η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη συνάντησε τον Δ.Λ. κι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προκειμένου να φροντιστεί και με ασφάλεια να μεταφερθεί στο σπίτι του στον Δήμο Εμμανουήλ Παπά.

«Σήμερα το πρωί ο Δ.Λ. εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών, όπου και του παρείχαμε ζέστη, φαγητό και ρούχα. Οι κοινωνικοί λειτουργοί μας φρόντισαν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς του και τους αρμόδιους, με αποτέλεσμα  στη 1:00 το μεσημέρι η Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Εμμανουήλ Παπά , παρουσία αστυνομίας να τον παραλάβει και να τον οδηγήσει στο σπίτι του.  Η δημοτική αρχή του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη βρίσκεται πάντα κοντά στις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας και στους άστεγους και δη την περίοδο αυτή , που οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Είμαστε κοντά σε όλες τις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν την ανάγκη φροντίδας και προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι τις ημέρες χαμηλών θερμοκρασιών – ψύχους παραμένουν ανοιχτές οι θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Σερρών:

  • Στο ισόγειο του κτιρίου της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών (Βενιζέλου 139) κατά τις ώρες 7.00 π.μ. έως 22.00μ.μ.
  • Στο κτίριο της ΚΕΔΗΣ (Εθνικής Αντίστασης 34) κατά τις ώρες 7.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.
  • καθώς και στα Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων αντίστοιχα, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκα, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις, rapid test ή self test) για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του covid -19.

                                                                                                                    

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα