εκδήλωση

Υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες

Αρχίζει η τοποθέτησή τους στην πόλη των Σερρών

 

Οι υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες είναι πλέον γεγονός και για τον Δήμο Σερρών.  Πρόκειται για  ελεύθερες  γωνιές βιβλίου που θα τοποθετηθούν  στην πόλη και χάρη σ’ αυτή την καινοτομία, κάθε πολίτης θα έχει την ευκαιρία να δανειστεί, να ξεφυλλίσει και να απολαύσει το βιβλίο της αρεσκείας του και φυσικά να το επιστρέψει μετά.

Για την υλοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και έξι σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων: 1ο νηπιαγωγείο Σερρών, 2ο Νηπιαγωγείο Σερρών, 7ο Νηπιαγωγείο Σερρών, 26ο Νηπιαγωγείο Σερρών, 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών, 1ο Γυμνάσιο Σερρών θα τοποθετήσουν σε έξι σημεία της πόλης μας αντίστοιχες δανειστικές βιβλιοθήκες, στις οποίες θα έχουν πρόσβαση όλοι οι συμπολίτες μας.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη υπαίθρια βιβλιοθήκη θα τοποθετηθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ., από το 1ο Νηπιαγωγείο στην πλατεία Ελευθερίας. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 9:30 π.μ. η τοποθέτηση στην παιδική χαρά Αγίου Δημητρίου από το 7ο Νηπιαγωγείο και την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. το 29ο νηπιαγωγείο θα τοποθετήσει τη δική του βιβλιοθήκη στο Θερινό Θεατράκι.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα