Αγιασμός στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΔΗΣ στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας (Φωτο-Video)

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της δομής ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) έγιναν την Πέμπτη 17-3-2016. Το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΚΕΔΗΣ στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας θα φιλοξενεί, από εδώ και στο εξής την δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Σερρών.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 το Κέντρο στεγαζόταν στον 1ο όροφο του κτιρίου του παλιού Νοσοκομείου Σερρών, επί της οδού Ορφέως 12 και η δυναμικότητά του ήταν 30 ΑΜΕΑ.

Όμως η επιτακτική ανάγκη για βελτίωση της κτιριακής υποδομής, οδήγησαν στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΗΣ, για μετεγκατάσταση της δομής στο κτήριο του πρώην Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΚΕΔΗΣ στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας. Πλέον το ΚΔΑΠ ΜΕΑ λειτουργεί σε ιδιόκτητη εγκατάσταση του Δήμου Σερρών, σε έναν χώρο 350 τμ, με αύλειο χώρο, πλήρως προσβάσιμο και προσπελάσιμο από ΑΜΕΑ, με δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης 50 ΑΜΕΑ ανά βάρδια λειτουργίας.

Επιλύεται ένα διαχρονικό πρόβλημα, αφού υπάρχει η δυνατότητα να ωφεληθούν περισσότερα άτομα ΑΜΕΑ. Η αναβάθμιση των χώρων τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και η αγορά νέου εξοπλισμού έγινε με ιδιαίτερη προσοχή κι ευαισθησία, με γνώμονα την ασφάλεια και την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στο ανακαινισμένο κτίριο, υπάρχει αίθουσα εικαστικών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γυμναστήριο, ενώ θα ολοκληρωθεί η αίθουσα εργοθεραπείας και φυσικοθεραπείας.

Οι δραστηριότητες των παιδιών του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΔΗΣ αφορούν την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την ασφαλή απασχόληση με σκοπό την ανάδειξη της προσωπικής και ομαδικής δραστηριότητας, την ατομική εκπαίδευση πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, την υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άθλησης και σωματικής αγωγής καθώς επίσης και την υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος.

{gallery}agiasmos_kdap-mea{/gallery}

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Ευθύμιος Ραμπότας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΗΣ, υπηρεσιακοί παράγοντες, εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ωφελούμενοι του προγράμματος καθώς και οι γονείς τους.

Από το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα