Ανοίγει τις πύλες της η 14η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση στις Σέρρες

Η 14η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση, η γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016. Την διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης των Σερρών.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν 24 πολιτιστικοί σύλλογοι, 13 της πόλης μας και 11 φιλοξενούμενα σωματεία και θα πραγματοποιηθούν στο Θερινό Θεατράκι του Δήμου Σερρών (στο Κεντρικό Πάρκο) με ώρα έναρξης τις 08:00 το βράδυ.

Η 14η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση είναι μια γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, μουσικής και χορού, φιλίας και συνεργασίας, μια πράξη αδελφοποίησης, μια προσπάθεια για την προβολή και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Χθες το πρωί ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων καλώντας τους Σερραίους να τις παρακολουθήσουν.

Ευθύμης Ραμπότας: «Καλούμε τους Σερραίους σε μια πανδαισία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών»

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Ευθύμης Ραμπότας, αναφερόμενος στην διοργάνωση, τόνισε «Καλούμε τους Σερραίους σε μια πανδαισία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, καλούμε τους Σερραίους να τιμήσουν τους πολιτιστικούς συλλόγους τις τέσσερις αυτές μέρες .Είναι όλα έτοιμα για την διοργάνωση της 14ης Πανελλήνιας χορευτικής Συνάντησης .Φιλοξενούνται 24 πολιτιστικοί σύλλογοι ,13 από την πόλη μας και 11 φιλοξενούμενοι. Την Παρασκευή και το Σάββατο θ α παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους οι φιλοξενούμενοι σύλλογοι και την Πέμπτη και την Κυριακή οι σύλλογοι της πόλης .Οι Σερραίοι στο θερινό θεατράκι, για μια ακόμη μια φορά μπορούν να απολαύσουν ένα παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Ένα ποιοτικό πρόγραμμα με ποιοτικά χαρακτηριστικά ,που έχουμε ετοιμάσει εδώ και πολύ καιρό».

Βασίλης Τερζής: « Η παράδοση,ένας πυλώνας να μας κρατήσει ζωντανούς ως έθνος»

«Είχα την χαρά και την ευτυχία ως μέλος πολιτιστικών συλλόγων να συμμετέχω στην πανελλήνια χορευτική συνάντηση από την γέννηση της .Τώρα έχω την ευκαιρία ως αιρετός και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΣ να είμαι στην διοργάνωση αυτής της σπουδαίας θεωρώ εκδήλωσης , που φτάνει αισίως τα 14. Θα θελα να ευχαριστήσω τους Συλλόγους που μέσα από τις δυσκολίες της εποχής συνεργάζονται για την επιτυχία της εκδήλωσης . Καλούμε τους Σερραίους στο θεατράκι ,στο φιλόξενο και αξιοπρεπή αυτό χώρο, να ζήσουμε να χαρούμε ελληνικά, γιατί ο ελληνικός πολιτισμός, η παράδοση δεν είναι μια στάχτη που μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά αλλά είναι μια φλόγα, μια φωτιά που μεταφέρεται, ως ένας πυλώνας να μας κρατήσει ζωντανούς ως έθνος»,τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Βασίλης Τερζής.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο κινηματοθέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ»

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

serreslife

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα