15η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση από την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. (Video)

Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης των Σερρών διοργανώνει, από την Πέμπτη 07 έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, τη 15η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ». Μια γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, μουσικής και χορού, φιλίας και συνεργασίας, μια «πράξη αδελφοποίησης», μια προσπάθεια για την προβολή και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι εκδηλώσεις στις οποίες η είσοδος είναι ελεύθερη, θα πραγματοποιηθούν στο Θερινό Θεατράκι του Δήμου Σερρών (στο Κεντρικό Πάρκο) με ώρα έναρξης τις 08:00 το βράδυ.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο κινηματοθέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ».
Συμμετέχουν 25 πολιτιστικοί σύλλογοι, 13 της πόλης μας και 12 φιλοξενούμενα σωματεία.
Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα αναγνωστεί ψήφισμα των συλλόγων της πόλης και απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. σύμφωνα με το όποιο θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στους απογόνους του αείμνηστου Βασιλείου Τσιαούση του Γεωργίου, διατελέσαντος επί πολλά έτη πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Σερρών «Ο Κατσαντώνης», συνιδρυτή και θεμέλιο λίθο και Πρόεδρο του «Λαογραφικού Μουσείου Σαρακατσάνων», που εδρεύει στην πόλη των Σερρών, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσωπικότητας και του έργου του στη διατήρηση και διάδοση της δημοτικής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού.
Παράλληλα θα λειτουργεί, κατά τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων, αγορά με προϊόντα του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) για την οικονομική ενίσχυσή του και τα 10 χρόνια λειτουργίας του.

ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ε.ΔΗ.Σ.

pannelinia_xoreutiki17a
pannelinia_xoreutiki17a

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα