Παρουσίαση Βιβλίου «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄, Ο Μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ) και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών, σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου του ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΡΑΚΙΟΛΗ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄, Ο Μέγιστος ηγεμών των Ελλήνων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25/10/2017 και ώρα 7.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ), Εθνικής Αντιστάσεως 33, 1ος όροφος.
Την εισηγητική ανάλυση στην παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο φιλόλογος ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ, τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών και επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει η φιλόλογος κ. ΕΛΣΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ, την συζήτηση θα διευθύνει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΤΣΙΟΣ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.
Η συνολική έρευνα του έργου αναφέρεται στον πολυτάραχο βίο του Μακεδόνα βασιλιά Φιλίππου Β΄ . Στο ενεργητικό του 17ου βασιλιά της Μακεδονίας πιστώνεται η μεγάλη διαμετρική αλλαγή που δημιούργησε ο ίδιος στα θεμέλια του ελληνικού έθνους, η οποία πρόσφερε στην ένωση των πολιτειών ένα ευρύτερο πεδίο ανάπτυξης. Παράλληλα διευρύνοντας τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας κατέστη βασικός παράγων στην αναμόρφωση της ιστορίας του κόσμου. Η πανελλήνια συνταρακτική του πορεία αρχίζει από τα Θηβαϊκά χρόνια, την Πέλλα, τη Θράκη, το Κρόκιο Πεδίο, τη Χαιρώνεια και το συνέδριο της Κορίνθου, όπου σύσσωμοι οι αντιπρόσωποι τον ανακήρυξαν αρχιστράτηγο των Ελλήνων, έως την πρόωρη θανάτωση του στην παλαιά πρωτεύουσα των Μακεδόνων (Αιγές).
Στην τελευταία θεματική ενότητα του έργου γίνεται συνοπτική αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα όπου πρόσφατα οι σκαπανείς έφεραν στην επιφάνεια από τον τύμβο του λόφου Καστά της Αμφίπολης.
Αναλύοντας προσεκτικά την εξέλιξη της έρευνας και συσχετίζοντας τα ιστορικά γεγονότα για τη συναγωγή αντικειμενικών συμπερασμάτων, προκύπτει άμεσα η επαναδιατύπωση του ερωτήματος που διαχρονικά απασχολεί την εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα σχετικά με τη σορό του Μ. Αλεξάνδρου.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα