Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εκδήλωση από την Θρακική Εστία Ν. Σερρών «Μες στα Σέρρας γκιζιρνώ την Θράκη αγναντεύω» (Video)

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση που διοργάνωσε η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΕΡΡΩΝ στο ΔΗΠΕΘΕ ΑΣΤΕΡΙΑ όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Νάντια Δερέμπεη και η είσοδος ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Η εκδήλωση είχε τίτλο ΜΕΣ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ ΓΚΙΖΙΡΝΩ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΓΝΑΝΤΕΥΩ με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την ΚΕΔΗΣ, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών-Μακεδονίας Θράκης και με την ευγενική χορηγία του ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ αλλά και την οικονομική συμπαράσταση μελών επιχειρηματιών ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΕ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΝΤΖΑΡΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΤΡΟΥΜΠΑΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ.
Μία μουσικοχορευτική παράσταση που πήραν μέρος πάνω από 200 χορευτές και χορωδοί της ΘΕΝΣ, που σκοπό είχε την ανάδειξη της Θρακιώτικης παράδοσης. Η πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Σερρών κα Ευσταθοπούλου Ανθούλα ,στον χαιρετισμό της είπε μεταξύ άλλων « η σημερινή μας εκδήλωση, σκοπό έχει την ανάδειξη της Θρακιώτικης παράδοσης. Σαν Θρακιώτες που είμαστε και ζούμε στις Σέρρες θέλουμε μέσα από αυτή την παράσταση να γίνει γνωστό ότι σε όλο σχεδόν τον Νομό Σερρών υπάρχει θρακιώτικο στοιχείο σε πλειοψηφία , πρόσφυγες κυρίως από την ανατ. και βόρεια θράκη που εγκαταστάθηκαν μετά τον ξεριζωμό του 1922 στις νέες πατρίδες. Οι παππούδες μας εγκαταστάθηκαν στον Ν.Σερρών μετά τον ξεριζωμό. ‘Εδώ στα Σέρρας έγιναν οι νέες τους πατρίδες. Εμείς εδώ γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, κάναμε οικογένειες. Δεν λησμονήσαμε όμως. Δεν θα ξεχάσουμε ότι είμαστε θρακιώτες. Δεν ξεχάσαμε τα ήθη, τα έθιμα και γενικά την θρακιώτικη παράδοση την οποία προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να την διαδώσουμε γνήσια στις απώτερες γενιές. Και αυτός είναι ο ρόλος των πολιτιστικών συλλόγων. Γι’ αυτό και ο τίτλος της εκδήλωσης. ‘Αν και ζούμε στα Σέρρας, αν γκιζιρναμε στα Σέρρας, το μυαλό μας δεν παύει να είναι στην Θράκη. Στην αγαπημένη μας Θράκη.» 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η βουλευτής Σερρών κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωϋσιάδης Ιωάννης, εκπρόσωπος της υφυπουργού Εσωτερικών-Μακεδονίας Θράκης (Διευθύντρια του γραφείου της κα Ευθυμιάδου Στέλλα), ο τέος υπουργός κ. Λεονταρίδης Θεόφιλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σερρών κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, ο Διευθυντής πολιτισμού της περιφερειακής ενότητας κ.Βαφειάδης Βασίλειος, ο κ. Φωτιάδης Στέφανος ( Μείζωνος αντ/σης Δήμου Σερρών). Ο κ. Μηλίδης Θόδωρος ( ελλ. Αντιπολίτευσης Δήμου Σερρών) , ο πρόεδρος ,ο Α’ Αντιπρόεδρος και μέλη του Δ.Σ της ΠΟΘΣ, η γραμματέας της ΠΟΣΑΡ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φίλοι και μέλη της Θρακικής Εστίας Σερρών.
Τιμήθηκαν από το Δ.Σ της Θρακικής Εστίας Σερρών αυτοί που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και παρευρέθηκαν :
-Η Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά μέσω της εκπροσώπου της.
-Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Μωϋσιάδης Ιωάννης
-Ο εκπρόσωπος της εταιρίας ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
-ο κ. Μαντζαρούδης Βασίλης – Συνεργείο Αυτοκινήτων
-Γεωργικά Εφόδια ΤΡΟΥΜΠΑΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ
– Η Νάντια Δερέμπεη για την παρουσίαση και αφήγηση
-Ο χοροδιδάσκαλος ΟΜΗΡΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που είχε την σκηνοθετική, θεατρική και χορευτική επιμέλεια . Τιμήθηκε διπλά για την εκδήλωση αλλά και για την συμπλήρωση των 25 χρόνων συνεργασίας με την Θρακική Εστία Σερρών και γι’ αυτόν τον λόγου του αφιερώθηκε η εκδήλωση.
– Η χοροδιδάσκαλος Ανατολάκη Ματένια
-Η χοράρχης Βλαχοπούλου Στέλλα
-Το μουσικό σχήμα ΟΔΡΥΣΕΣ
-ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού Λαογραφικού συλλόγου Διδυμοτείχου ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ κ.Πολυσάκης Απόστολος
-ο πρόεδρος κ. Δεδόγλου Μαρίνος , Αντιπρόεδρος κ. Χρυσόπουλος Αριστείδης και υπεύθυνη ιματισμού κα Δεδόγλου Λίτσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φερών ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 
-Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σκοπού ΟΡΦΕΑΣ – κ. Βογιάρης Θεόδωρος
-Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΡΑΜΑΣ
-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Ελένης Σερρών
-Ο Πολ. Σύλλογος Ανατ. Ρωμυλίας και Ανατ. Θράκης Η ΜΠΑΜΠΩ
– Ο Πολιτιστικός σύλλογος Κριθιάς Θες/κης
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θρακικής Εστίας Σερρών ευχαριστεί θερμά τους χορευτές της , του χορωδούς, τους χοροδιδασκάλους ,χοράρχη, υπεύθυνους ιματισμού, υπεύθυνους ήχου και φωτισμού ΔΗΠΕΘΕ, εξωτερικούς συνεργάτες ήχου και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση . ΤΕΛΟΣ ευχαριστεί όλο το κοινό που παραβρέθηκε και παρακολούθησε την εκδήλωση. 
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ- ΔΣ ΘΕΝΣ
Ανθούλα Ευσταθοπούλου/Πρόεδρος
Μακρίδου Δήμητρα/ Αντιπρόεδρος & μέλος Δ.Σ ΠΟΘΣ
Θεοχαρίδης Στέφανος/ Γεν. Γραμματέας
Κοσιτζή Ζωή/ Ταμίας
Παπακωνσταντίνου Παναγιώτα/ ‘Εφορος χορευτικών
Μοσχοβάκης Απόστολος/ ‘Εφορος χορωδίας
Παπατολίδου Ευθυμία/ ‘Εφορος Ιματισμού
Αλμπάντης Γρηγόρης/’Εφορος Δημ. Σχέσεων
Μαυρίδου Θεοδώρα/Ειδική Γραμματέας

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα