Στις Σέρρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στις Σέρρες καλεσμένος της τοπικής μας εκκλησίας με αφορμή την εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Νικήτα και την εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Τα μοναστήρια και οι πνευματικοί άνθρωποι που ασκούνται μέσα σε αυτά γίνονται, στη δύσκολη εποχή που ζούμε, τα «αντισώματα» και τα «εμβόλια» απέναντι στην ανθρώπινη φθορά και «ασθένεια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από την ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες της σημερινές εποχής, κατανοώντας την αγωνία και την ανασφάλεια των πολιτών για το αύριο. Υπογράμμισε παράλληλα την αναγκαιότητα πνευματικής καλλιέργειας, προειδοποιώντας ότι έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας.  Αναγνώρισε την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτελεστεί στην ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου, λέγοντας πως έχει εικόνα της προηγούμενης κατάστασης καθώς είχε επισκεφθεί τη μονή και στο παρελθόν.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος επαίνεσε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Ιερώνυμος, παρά τις δυσκολίες, σημειώνοντας ότι συνεχίζει να πηδαλιουχεί  επιτυχώς το σκάφος της Αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η ηγουμένη Φεβρωνία δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο δύο εικόνες του Χριστού και της Παναγίας. Το αντίδωρο του κ. Ιερώνυμου ήταν ένα αντίγραφο του ευαγγελίου του επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, που φυλάσσεται στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά.
  Την ίδια ημέρα τελέστηκε Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα του Νέου στην πόλη των Σερρών, χοροστατήσαντος του Αρχιεπισκόπου.
Την Κυριακή 8 Μαΐου τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Νικήτα του Νέου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμου Β΄. Τήν πολιτεία εκπροσώπησαν οι Υφυπουργοί Μακεδονίας – Θράκης  Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και Εξωτερικών  Ιωάννης Αμανατίδης.    
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης προς τιμή του Αρχιεπισκόπου στην αίθουσα «ΑΣΤΕΡΙΑ» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Την Δευτέρα 9 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος επισκέφτηκε το ΄Γ Γυμνάσιο Σερρών και αναχώρησε για την  Ορθόδοξον Ιεραποστολική Αδελφότητα «Λυδία ἡ Φιλιππησία».
 

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα