Οι Σέρρες υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της προς το Ρίο της Βραζιλίας

Το Ολύμπιο Φως που  διέτρεξε την Ελλάδα φώτισε και την πόλη των Σερρών, στο πλαίσιο της πορείας του από την αρχαία Ολυμπία έως το Ρίο, όπου διεξήχθη η τριακοστή πρώτη  Ολυμπιάδα της σύγχρονης εποχής. Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχτηκε, με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Δήμος Σερρών, την Κυριακή 24-4-2016, στην πλατεία Ελευθερίας.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Σερρών και βρέθηκε στην  πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχοντας στην τελετή που διοργανώθηκε από την αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτισμού  και Αθλητισμού.  Μετά την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου καθώς και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας τα εξής:
“Με συγκίνηση, ως Δήμαρχος της πόλης, υποδέχομαι την ολυμπιακή φλόγα στην πλατεία Ελευθερίας, στο ιστορικό κέντρο των Σερρών, ως πρεσβευτή της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών . Η φλόγα, η φωτιά, το φώς, αποτελούν το ιερό σύμβολο της δημιουργίας του κόσμου. Αυτό το άσβεστο φώς της Ελλάδας είναι εδώ σήμερα για να μεταδώσει τις αξίες, της προαιώνιας αγωνιστικής διάθεσης, η οποία οδηγούσε πάντα τους Έλληνες στην εξιδανικευμένη ομορφιά και ταυτόχρονα στην πνευματική ολοκλήρωση. Ακόμη μιά φορά με την επικείμενη Ολυμπιάδα, μεταλαμπαδεύονται και προάγονται, τα ολυμπιακά και ανθρώπινα ιδεώδη που γεννήθηκαν και κληροδοτήθηκαν σε όλη την Οικουμένη από την Ελλάδα του πνεύματος, του ανθρωπισμού και του πολιτισμού. Την Ελλάδα που ανέδειξε και δίδαξε τον συνδυασμό και την αρμονία του μυαλού και του σώματος. Από το βήμα αυτό, απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους τους λαούς της γης και στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας και της δημιουργίας στη Βραζιλία , στην πόλη του Ρίο, όπου θα φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες και οι αθλητές όλου του κόσμου”.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Οργανωτικής Επιτροπής του Ρίο 2016.
Την ολυμπιακή φλόγα παρέλαβε πρώτη η παγκόσμια πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Αθανασία Τσόλα στην οδό Βενιζέλου.
Λίγα λεπτά μετά, στην οδό Ερμού, η φλόγα πέρασε στα χέρια του ολυμπιονίκη της πάλης Απόστολου Τασκούδη, ο οποίος τη μετέφερε έως την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και άναψε το βωμό που στήθηκε εκεί.
Με το πέρας της τελετής υποδοχής, την δάδα της Ολυμπιάδας του Ρίο παρέλαβε ο ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Ιωάννης Τσιτσάρης. Κατηφορίζοντας  προς την Διον. Σολωμού και στην Πλατεία Εμπορίου την παραδώσει στον παγκόσμιο πρωταθλητή επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Απόστολο Πίγκα, τελευταίο λαμπαδηδρόμο,  μέχρι την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου η φλόγα επιβιβάστηκε σε όχημα για τον επόμενο προορισμό της.         

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα