Επίτιμη Δημότης Σερρών η Κατερίνα Περιστέρη

Το Μετάλλιο του ήρωα Εμμανουήλ Παππά απένειμε στην Προϊσταμένη της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων , Κατερίνα Περιστέρη, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης , ως ένδειξη τιμής για τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις  στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Κατά την διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ», η Κατερίνα Περιστέρη ανακηρύχθηκε  επίτιμη Δημότης Σερρών λαμβάνοντας το μετάλλιο του Εμμανουήλ Παππά , το οποίο απονέμεται σε πολίτες που διακρίνονται για το έργο και την δράση τους και ταυτόχρονα προβάλλουν θετικά τον τόπο τους. Επίσης της απονεμήθηκε και δίπλωμα τιμής. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, ως ελάχιστη αναγνώριση και τιμή στο πρόσωπο της κ. Περιστέρη που με υπευθυνότητα συνέβαλε τα μέγιστα στην ανασκαφική έρευνα στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης.
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αρχαιολογική ανακάλυψη και στο έργο της Κατερίνας Περιστέρη, τονίζοντας την παγκόσμια ιστορική αξία των μέχρι σήμερα ευρημάτων. «Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για την  Κατερίνα Περιστέρη η οποία μας έκανε όλους περήφανους  καθώς με αυτή την ανασκαφική έρευνα ενισχύεται η ιστορική αλήθεια, η οποία ως γνωστόν διασυνδέει την Αμφίπολη αλλά και ολόκληρη την σερραϊκή γη με την αρχαία Ελλάδα και την αρχαία Μακεδονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερρών.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα χείλη της Κατερίνας Περιστέρη για την μεγάλη τιμή που της έγινε απευθυνόμενη τόσο προς τον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη ,όσο και προς το δημοτικό συμβούλιο Σερρών. «Είμαι συγκινημένη ,με τιμά η πόλη ,ο νομός που βρίσκομαι από το 2004, που δουλεύω και προσπαθούμε όλοι μαζί . Η χαρά και η συγκίνηση είναι μεγάλη . Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την αγάπη του, τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς» δήλωσε η Κατερίνα Περιστέρη.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η παιδική χορωδία και η μπάντα της ΚΕΔΗΣ υπό την διεύθυνση της Μαρίας και του Γιώργου Ταπέ.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα