Στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής – 180 προσφυγόπουλα ξεκίνησαν να φοιτούν σε σχολεία της πόλης μας

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες επιθεώρησε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας. Επίσης συναντήθηκε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη. Στη συζήτηση μεταξύ των δυο ανδρών έγινε αναφορά στο ζήτημα του προσφυγικού, με τον κ. Μωυσιάδη να τονίζει στον υφυπουργό την ανάγκη σαφής ενημέρωσης για τον γενικό σχεδιασμό.

Εντωμεταξύ αναφορικά με το θέμα των προσφύγων η Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών, με ανακοίνωσή της, καλωσορίζει τα 180 προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν να φοιτούν σε σχολεία της πόλης μας.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Το κουδούνι χτύπησε, την Τετάρτη 5 Απριλίου, στο Μουσικό Γυμνάσιο, στο 6ο, 12ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών καλωσορίζοντας τα 180 προσφυγόπουλα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΓΕ, τα οποία αν και καθυστερημένα κάθισαν στα θρανία για πρώτη φορά. Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας μαζί με τους γονείς και τους μαθητές υποδέχτηκαν σε θερμό κλίμα τα προσφυγόπουλα. Πιο συγκεκριμένα, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές μοίρασαν στα προσφυγόπουλα μπαλόνια και πολλά χαμόγελα ενώ στο Μουσικό Σχολείο Σερρών οι γονείς προσέφεραν γλυκίσματα. Από τη μεριά μας καλωσορίζουμε τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία της πόλης μας και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο. Πιστεύουμε ότι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου, του 6ου , 12ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου θα καλωσορίσουν και θα αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα, όπως ακριβώς συνέβη λίγους μήνες πριν και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο όταν τέσσερα προσφυγόπουλα πρωτομπήκαν στις σχολικές αίθουσες. Να γίνουν τα σχολεία μας μια ανοιχτή αγκαλιά αλληλεγγύης»

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα