Ασημένιο Μετάλλιο για το 3ο ΓΕ.Λ. Σερρών στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2014

Ένα από τα αργυρά μετάλλια στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2014 κέρδισε το 3ο ΓΕ.Λ. Σερρών με μία τριμελή ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Κυριακή 30/3 ως την Κυριακή 6/4/2014.
Την διοργάνωση της 12ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας είχε αυτή την φορά η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και με το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στον διαγωνισμό οι μαθητές εξετάζονται στη Φυσική τη Χημεία και την Βιολογία.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο πείραμα για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών ως βασικό εργαλείο της επιστημονικής μεθόδου. Επίσης ο διαγωνισμός στοχεύει στην καλλιέργεια της ομαδοσυνεργατικής μάθησης με την ανάδειξη της δημιουργικής σκέψης των μαθητών.

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό κατέκτησε μια ομάδα από την Ουγγαρία. Μεταξύ των 50 ομάδων από 25 χώρες μέλη της Ε.Ε. που διαγωνίστηκαν η ομάδα του 3ου ΓΕΛ Σερρών με τους μαθητές Αρναούτογλου Φίλιππο, Γκάκου Φωτεινή και Μάλλιο Παντελή κατέλαβε τη 14η θέση και κατέκτησε το 6ο ασημένιο μετάλλιο, από τα 17 που απενεμήθηκαν.

Βεβαίως στο πλευρό των μαθητών οι καθηγητές Φυσικής και Χημείας του σχολείου (Πολυκαρπούλου Μαρία και Ζαφειριάδης Ηλίας), με την βοήθεια των οποίων πέτυχαν μια τόσο σημαντική διάκριση.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα