10η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου

H 10η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη των Σερρών. Πρόκειται στην ουσία για μια γιορτή της τέχνης του θεάτρου και φέτος διεξάγεται από την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 έως τις 11 Μαΐου. Την διοργάνωση έχει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και ο Δήμο Σερρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της UNESCO, σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου.

Στην 10η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου συμμετέχουν πανεπιστήμια από 6 χώρες, με 14 ομάδες και δεκαοχτώ παραστάσεις, με 4 σεμινάρια. «Είναι παρήγορο που στις μέρες μας νέα παιδιά οργανώνουν και φτιάχνουν θεατρικές παραστάσεις, δουλεύουν πάνω σε θεατρικά κείμενα για να τα παρουσιάσουν εδώ στις Σέρρες. Γι’ αυτό βλέπουμε ως μια ξεχωριστή υπόθεση την Πανεπιστημιάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Παναγιώτης Μέντης . «Η 10η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου, ανοίγει τις πόρτες του Δημοτικού Θεάτρου των Σερρών, ανάβει τα φώτα της σκηνής και φωτίζει τα πρόσωπα, τις ανησυχίες, την κατάθεση ψυχής και οράματος για ένα μέλλον όπως το ονειρεύονται οι νέοι άνθρωποι που το διεκδικούν. Ας είμαστε δίπλα τους, παρόντες και καλοπροαίρετοι δέκτες όσων έχουν να μας πουν, μέσα από τα θεατρικά κείμενα που επέλεξαν. Τις αλλαγές και τις ελπίδες μόνο από τις γενιές που έρχονται μπορούμε να τις περιμένουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους Σερραίους να δουν από κοντά τις παραστάσεις.
Δεκατέσσερις ομάδες θα παρουσιάσουν την δουλειά τους και πέντε από αυτές έρχονται από το εξωτερικό ,από τα πανεπιστήμια της Τσεχίας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου και του Βελγίου . Από την Ελλάδα, σχεδόν από όλα τα πανεπιστήμια υπάρχουν ομάδες. Χαρακτηριστικό των φετινών συμμετοχών είναι ότι οι περισσότερες ομάδες διάλεξαν να παρουσιάσουν κωμωδίες.
«Στις δεκατέσσερις μέρες που θα διαρκέσει αυτή η θεατρική γιορτή, το Σερραϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σεμινάρια για το θέατρο ,σεμινάρια μιμικής από αρκετά σημαντικούς ανθρώπους του χώρου του θεάτρου», πρόσθεσε ο κ. Μέντης.
Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα