Στις Σέρρες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης

Διακόσιοι πενήντα περίπου αθλητές και αθλήτριες της πάλης από εξήντα επτά παλαιστικούς Συλλόγους της Ελλάδας συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων, Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης που φιλοξενείται στην πόλη των Σερρών. Η τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων, το Σάββατο 5 Απριλίου 2014.
Το πρωτάθλημα διεξάγεται με τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών που προέκυψαν από τα αποτελέσματα προκριματικών φάσεων που προηγήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ,τόνισε: «Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πανπαίδων και Πανκορασίδων, Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης αποτελεί σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Είναι η Τρίτη συνεχή χρονιά που διοργανώνει ο δήμος Σερρών και πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός. Ο δήμος Σερρών διακρίνεται για την ιστορία του στο άθλημα και στις ομάδες φυτώρια πάλης που διαθέτει ,κάτι που αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε με τον νέο αυτό θεσμό» .

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού – Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης Σοφία Μπιτζίδου Σαρακενίδου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το αθλητικό αυτό γεγονός θα δώσει ζωντάνια στην πόλη , η οποία θα γίνει πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες ,λάτρεις του αθλήματος.

Το μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης Στέργιος Λεονάκης δήλωσε ότι η Ομοσπονδία στηρίζει την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών που επέλεξαν την πάλη και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σερρών για την διοργάνωση του πρωταθλήματος .

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Χαράλαμπος Ελισιάδης ευχαρίστησε τον δήμο Σερρών που ανέλαβε την διοργάνωση σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και τόνισε: « Είναι πολύ σημαντικό ότι η ηλικία των αθλητών είναι μικρή και αυτό αποδεικνύει ότι μπαίνουν βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του αθλήματος και για μεγαλύτερες διακρίσεις .Είναι ευχάριστο που έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό συμμετοχών» .

 

 

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα