Η Γ.Γ. Πολιτισμού στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου

Την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών επισκέφτηκε τον Μάϊο του 2012 η Γ.Γ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με σκοπό την ενημέρωση για τα έργα αναστήλωσης της βορειοδυτικής Πτέρυγας της Μονής. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως πρόκειται για ένα έργο ύψους 3.3 εκατ ευρώ  και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 2007−2013». Διαχειριστής του έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. 

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στις Σέρρες η κ.Μενδώνη επισκέφτηκε τον μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης  Θεολόγο. Την συνάντηση μονοπώλησαν ζητήματα πού έχουν σχέση με το έργο αναστήλωσης στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του μήνα Μαΐου μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και την ανάδοχο εταιρεία,. 

Κατά την επίσκεψή της στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου η κ. Μενδώνη ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών και παράλληλα είδε από κοντά τα έργα συντήρησης των τοιχογραφιών. Στη νεόδμητη τραπεζαρία της Μονής ενημερώθηκε για τις εργασίες αναστήλωσης όπως επίσης και για τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου.

 

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα