Τίμησαν την Βίκυ Καλογερά

 

 

Εντυπωσίασε τους συμπολίτες της η διακεκριμένη Σερραία επιστήμονας Βίκυ Καλογερά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της το απόγευμα της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου στο θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ». 

Η καθηγήτρια Φυσικής και Αστρονομίας και Διευθύντρια του Κέντρου Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern των Η.Π.Α.βρέθηκε στη γενέτειρά της, αποδεχόμενη την πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών που μαζί με τον Δήμο Σερρών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Βροντούς διοργάνωσαν την εν λόγω εκδήλωση ,προκειμένου να αποδώσουν τιμή στην κ. Καλογερά, που διαπρέπει στο επιστημονικό της πεδίο στην Αμερική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης υποδέχτηκε την κ. Καλογερά με ιδιαίτερη συγκίνηση, εκφράζοντας τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για τα σπουδαία επιστημονικά της επιτεύγματα, που μας κάνουν περήφανους ως Έλληνες αλλά και ως Σερραίους.
Όπως τόνισε ο κ. Μωυσιάδης, η Βίκυ Καλογερά αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους και κυρίως για την νεολαία, καθώς έχει καταφέρει να διαπρέψει στο εξωτερικό και να συμβάλει τα μέγιστα στην πρόοδο της αστροφυσικής.
Ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής ο Αντιπεριφερειάρχης χάρισε στην κ. Καλογερά μια αναμνηστική πλακέτα , τρία βιβλία που αφορούν στις Σέρρες, καθώς και ένα ακριβές αντίγραφο κεφαλής Κόρης που βρέθηκε σε ανασκαφή στην περιοχή της Αμφίπολης.
Την κ. Καλογερά καλωσόρισαν επίσης ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Βροντούς, Τάσος Καλφόγλου.
Προσηνής, χαμογελαστή και οικεία η Βίκυ Καλογερά, εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένη και ευχαρίστησε την οικογένειά της, τους φίλους της και την πόλη που την γέννησε και τη μεγάλωσε.
Στη συνέχεια παρουσίασε την πορεία της από τις μικρές Σέρρες μέχρι την μακρινή Αμερική ,όπου εδώ και χρόνια επιτελεί ένα σπουδαίο έργο στον τομέα της Αστροφυσικής.

Η Σερραία επιστήμονας ανέπτυξε ομιλία με θέμα «Τα Βαρυτικά Κύματα του Αϊνστάιν: Ήχοι από Κοσμικές Συγκρούσεις στο Σύμπαν», προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του θεάτρου «ΑΣΤΕΡΙΑ».
Η κ. Καλογερά καταχειροκροτήθηκε για την άρτια επιστημονική της κατάρτιση, το πάθος της για την αστροφυσική, τη σκληρή δουλειά αλλά το ήθος της, που κάνουν τη μικρή Ελλάδα και τις ακόμη πιο μικρές Σέρρες να αισθάνονται υπερήφανες για τους ανθρώπους της, που ανοίγουν παράθυρα ελπίδας για το μέλλον.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Βασίλης Βαφειάδης, ο οποίος στο τέλος της βραδιάς απέδωσε στην κ. Καλογερά έργο ζωγραφικής που δημιούργησαν μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, με θέμα τα αστέρια και το σύμπαν.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα