Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η “2η Συνάντηση χορωδιών θρησκευτικής μουσικής”

Μάγεψε το Σερραϊκό κοινό η “2η Συνάντηση χορωδιών θρησκευτικής μουσικής” που συνδιοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης μαζί με τον Δήμο Σερρών και την ΚΕΔΗΣ το διήμερο που μας πέρασε στην Αίθουσα ΔΗΠΕΘΕ “Αστέρια”.

Στην πρώτη ημέρα όσοι βρέθηκαν εκεί άκουσαν Βυζαντινή χορωδία “Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης” Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ιεράς Μητροπολεως Δημητριάδος και Αλμυρού όπου και συγκίνησαν τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε η Παιδική Χορωδία “Detska Kitka” από το Plovidv (Φιλιππούπολη) Βουλγαρίας, Η βραδιά έκλεισε με τη Γυναικεία Χορωδία “Αγία Κασσιανή Η Υμνογράφος” Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 

Τη δεύτερη ημέρα ανέβηκε στη σκηνή η Βυζαντινή χορωδία Μαξίμειου Ιδρύματος Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Το κοινό που βρέθηκε την Κυριακή το πρωί χειροκρότησε θερμά την χορωδία του “Ε’ Γυμνασίου Σερρών”, ενώ αμέσως μετά τη χορωδία “Αγιος Πολυκαρπος” από την πόλη Προκουπλιε Σερβίας. Η Βαλκανική συνάντηση έκλεισε με τη χορωδία “Νέων Αγγέλων” ΙΜΣΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την παρουσίαση έκανε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιορδάνης Θεμελίδης μαζί με την Χάρις Δημητρακούδη.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα