ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Ο  Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρηση (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) αναζητώντας τρόπους δημιουργικής απασχόλησης των συνδημοτών μας στη δύσκολη συγκυρία του εγκλεισμού που βιώνουμε, αξιοποιεί την εθελοντική προσφορά και τη δημιουργική διάθεση της 

κ. Αντωνίας Θεοχαρίδου, Εκπαιδευτικού και εμψυχώτριας εργαστηρίων Δημιουργικής γραφής. 

Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ ένα εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής, με την τεχνική της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης.   

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ

Από την μαρτυρία και την ανάμνηση στη μυθοπλασία.

Σκοπός της δημιουργίας του εργαστηρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα σ’ αυτούς που αγαπούν το διάβασμα και το γράψιμο, να κάνουν κάτι δημιουργικό κατά τη δύσκολη περίοδο του κατ’ οίκον περιορισμού λόγω του κορονoϊού.

Επίσης, να ανακληθούν μνήμες  από το πρόσφατο παρελθόν και να καταγραφούν κάποια στοιχεία της καθημερινής ζωής των ανθρώπων στην πόλη των Σερρών, κατά την χρονική περίοδο  1960-1980.

 Στόχοι του εργαστηρίου : 

• Να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες κάποιες από τις  βασικές αρχές της συγγραφής μέσα από τις τεχνικές της δημιουργικής γραφής.

• Να δημιουργηθούν μικρές ιστορίες, οι οποίες θα δίνουν το στίγμα του κοινωνικοοικονομικού πλαισίου, στο οποίο έζησαν τα πρόσωπα που απεικονίζονται στους πίνακες του ζωγράφου συμπολίτη μας, κ. Χριστόφορου Μελίδη, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή των κειμένων.

• Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες .

• Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 30 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέσω της δήλωσης στην ηλεκτρονική φόρμα. 

 

Διάρκεια: 10 δίωρα μαθήματα τα οποία θα γίνονται με την μέθοδο της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης (μέσω email, facebook, messenger και του προγράμματος  www. zoom.us). 

Έναρξη μαθημάτων : Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Μετά την επιλογή των συμμετεχόντων θα ακολουθήσει επικοινωνία μέσω email, για τις λεπτομέρειες και για την ώρα διεξαγωγής του εργαστηρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα εδώ 

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα