Στις Σέρρες θα παραμείνει κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για rapid test Αλ. Χρυσάφης: Συμμαχούμε σε έναν κοινό σκοπό, βγαίνουμε νικητές

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα διενεργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δωρεάν γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό μέχρι τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, μετά από αίτημα του Δήμου Σερρών με στόχο την ανάσχεση της διασποράς του ιού.

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που πραγματοποιήθηκε παρουσία τουΥφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Δημάρχου Σερρών ΑλέξανδρουΧρυσάφη και Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας. Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκεη στενή συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα πουπροβλέπονται στο επίπεδο 3 του πορτοκαλί συναγερμού και να αποφύγουμε ένα lock down στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.«Καλώ τους συνδημότες μου να έρθουν στην Πλατεία Ελευθερίας για να εξεταστούν.

Πέρα από τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, η ευαισθητοποίηση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας: μάσκες παντού, τήρηση αποστάσεων και όλων των πρωτοκόλλων όταν βρισκόμαστε σε καταστήματα εστίασης. Κάνω παράκληση στην ευθύνη του καθενός από εμάς. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Όσα μέτρα και αν πάρουμε, αν ο καθένας δεν νικήσει τις καθημερινές του συνήθειες δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Κερδίζουμε όλοι μαζί το χρώμα της ζωής, συμμαχούμε σε έναν κοινό σκοπό, βγαίνουμε νικητές», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.Ο κ.Χρυσάφης γνωστοποίησε ότι το απόγευμα μετά από σύσκεψη στον Δήμο θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας στον Δήμο Σερρών.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα