Δωρεάν Rapid Test από τον Δήμο Σερρών

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Δωρεάν rapid tests από τον Δήμο Σερρών σε εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους και στα Γυμνάσια και Λύκεια
Στην κάλυψη με τη διενέργεια δωρεάν rapid tests όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού στα Γυμνάσια και τα Λύκεια,που επαναλειτούργησαν σήμερα δια ζώσης προχωρά ο Δήμος Σερρών με στόχο την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι του κορωνοϊού στο σύνολο της σχολικής κοινότητας του Δήμου.
Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Σερρών έχει προαιρετικό χαρακτήρα και σε συνδυασμό με τη λειτουργία της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 edu.testing.gov.grγια εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών απαντά στις ανάγκες για προληπτικές εξετάσεις στις σχολικές μονάδες.
Έρχεται, δε, σε συνέχεια μιας σειράς μέτρων που έχει λάβει όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή Σερρών για την υποστήριξη και προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με τη δωρεάν διανομή tablets, τη λειτουργία πυλών θερμομέτρησης, διανομή δωρεάν μασκών, απολύμανση των χώρωνκαι ενίσχυση της καθαριότητας στα σχολεία.
Εξάλλου, ήδη, ο Δήμος Σερρών, πέραν της διενέργειας δωρεάν rapid tests σε εργαζόμενους στον Δήμο και στις Δημοτικές επιχειρήσεις. παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν ελέγχων στους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, σε σχολικές καθαρίστριες, βρεφονηπιοκόμους και εργαζόμενους στους βρεφικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ του Δήμου, καθώς και στους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Δομών Εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Α΄ και Β΄ Βαθμού Εκπαίδευσης Σερρών.
«Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Για αυτό τον λόγο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων στον Δήμο μας, λάβαμε μέριμνα, ώστε εκπαιδευτικοί, σχολικές καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες να εξετάζονται δωρεάν για COVID-19 εφόσον το επιθυμούν.
Έτσι, καλύπτουμε, πλέον, τις ανάγκες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία του Δήμου Σερρών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.
Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Σερρών έχει ενημερώσει, ήδη, τους διευθυντές και διευθύντριες των Γυμνασίων και Λυκείων για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να πραγματοποιούν rapid tests στο πιστοποιημένο μικροβιολογικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα