Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο « Παιδί & Έφηβος στην εποχή του COVID-19 – Επιπτώσεις & Διαχείριση»

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τις επιπτώσεις των νέων συνθηκών του COVID-19 στην καθημερινότητα παιδιών και εφήβων και για τη διαχείριση των νέων δεδομένων από γονείς και εκπαιδευτικούς, διοργανώνει το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου με θέμα: « Παιδί & Έφηβος στην εποχή του COVID-19 – Επιπτώσεις & Διαχείριση». Εισηγήτρια θα είναι η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας Δρ. Ελένη Λιβανίου.

Η περίοδος της πανδημίας και οι συνθήκες καραντίνας μας έχουν εισάγει σε μια νέα και διαφορετική συνθήκη της καθημερινότητας. Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πολύπλευρες και εκτείνονται σε πολλαπλά επίπεδα. Σχετίζονται με τα συναισθήματα, τις σχέσεις, τις πεποιθήσεις και τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των γονέων και των παιδιών. Η σχολική παρακολούθηση, η απόδοση και η επένδυση διαφοροποιούνται με τους νέους κανόνες και τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο λοιπόν του σεμιναρίου θα προταθούν τρόποι για τον επαναπροσδιορισμό των μέχρι τώρα δεδομένων, ώστε να αξιολογήσει ο κάθε γονέας τον ρόλο του και να κατανοήσει την αναγκαιότητα τώρα, περισσότερο από ποτέ, της στήριξης και της συναισθηματικής πλαισίωσης των παιδιών και των εφήβων.

Το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε γονείς, αλλά και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με στόχο να τους βοηθήσει να δουν από ένα διαφορετικό πρίσμα τη νέα οικογενειακή καθημερινότητα, με τις αλλαγές που επέφερε η περίοδος του COVID-19. Για να συμμετάσχουν στο σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι PC / laptop / tablet, να διαθέτουν σύνδεση internet και Ηχεία.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προεγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.diepistimoniko.gr/p/covid-19.html

Στο σεμινάριο θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες με email.

Η πλατφόρμα που θα μεταδοθεί το σεμινάριο είναι το zoom, η πιο γνωστή και λειτουργική εφαρμογή μετάδοσης webinars. Εγκαταστήστε την εφαρμογή και εγγραφείτε δωρεάν στο zoom.us. Παρακαλούμε δηλώστε το πραγματικό σας όνομα. 
Για τον τρόπο σύνδεσης στην πλατφόρμα θα ενημερωθείτε στο email σας μέχρι και μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα