Στη Σκιά των Ηρώων

Στο κανάλι της Βουλής την Πέμπτη το ντοκιμαντέρ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών
Την Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο κανάλι της Βουλής, στις 14.00, θα μεταδοθεί μια σημαντική τηλεοπτική παραγωγή Σερραϊκού ενδιαφέροντος.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην περίοδο της επανάστασης του 1821 γύρισε το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Θα μας μεταφέρει «Στη σκιά των ηρώων», όπως είναι ο τίτλος του, με στόχο να δώσει από την δική του πλευρά μια καλλιτεχνική ερμηνεία στην ιστορική πραγματικότητα.
Η διάρκεια του ντοκιμαντέρ είναι 100 λεπτά και αποτελείται από πέντε θεματικές ενότητες.
Η πρώτη με θέμα «Διασπορά Ρωξάνδρα Στούρτζα – Η Ελληνική συνείδηση» γίνεται από το Μουσείο Αρχοντικό των Μπενιζέλων με την Μιμή Ντενίση να απαγγέλλει.
Η δεύτερη με θέμα «Καποδίστριας –Διεθνής Διάσταση» γίνεται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης σε απαγγελία Γιώργου Καπουτζίδη.
Η τρίτη για την «Αρχή της Επανάστασης» από το Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών- Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης σε Απαγγελία Αλέξανδρου Τσακίρη και έκτακτη συμμετοχή Καλλιόπης Ευαγγελίδου.
Η τέταρτη που εστιάζει στην συμμετοχή των Σερρών στην επανάσταση του 21 ρίχνει φως στη δράση του Εμμανουήλ Παπά. Στην παρουσίαση που γίνεται στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Σέρρες, συμμετέχει ο συγγραφέας- δημοσιογράφος Βασίλης Τζανακάρης, ενώ έκτακτη συμμετοχή έχει και ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με γυρίσματα από την Ακρόπολη Σερρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος με γυρίσματα από τον Πύργο της Μάρως στη Δάφνη Σερρών.
Τέλος η Πέμπτη ενότητα αναφέρεται στη «Γυναίκα το 1821» από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά με την Βίλμα Τσακίρη να απαγγέλλει.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ένκε Φεζολλάρι.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα