Δημόσια εορτή τοπικής σημασίας καθιερώθηκε η 17η Μαϊου από το Δ.Σ. Σερρών

 

 
Την καθιέρωση της 17ης Μαΐου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας προς τιμήν της κήρυξης της Επανάστασης το 1821 στη Χαλκιδική από τον Σερραίο Εμμανουήλ Παπά αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη.
«Σαν σήμερα, πριν από 200 χρόνια, στις 17 Μαΐου 1821 στις Καρυές του Αγίου Όρους, παρουσία των ηγουμένων των 20 μονών του Αγ. Όρους, μοναχών αλλά και λαϊκών, ο Εμμανουήλ Παπάς κήρυξε την επανάσταση εναντίον της Οθωμανικής Αρχής και αναγορεύτηκε «Αρχηγός και Προστάτης της Μακεδονίας», όπως είναι και καταγεγραμμένο στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους από την Εκδοτική Αθηνών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρόσθεσε:
«Με την καθιέρωση της 17ης Μαΐου ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας αποδίδουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών δυνάμεων το 1821, τον Σερραίο Εμμανουήλ Παπά που έδωσε τα πάντα, την περιουσία του, την οικογένεια του, την ίδια του τη ζωή για την ελευθερία μας».
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης θα αποστείλει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για την καθιέρωση με Προεδρικό Διάταγμα της 17ης Μαΐου ως δημόσιας Εορτής τοπικής σημασίας για τον Δήμο Σερρών.
Παράλληλα, θα αποσταλεί επιστολή στους Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας με την οποία θα προτείνεται η έκδοση απόφασης για την καθιέρωση του εορτασμού της 17ης Μαΐου σε όλη τη Μακεδονία.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα