“Στα πορτοκαλί” το δημαρχείο των Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Το κτήριο του Δημαρχείου θα φωταγωγήσει με το πορτοκαλί χαρακτηριστικό χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, την Κυριακή 30 Μαΐου, ο Δήμος Σερρών συμμετέχοντας στην κοινή δράση της ΚΕΔΕ και της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ).

Η 30η Μαΐου θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία(MSIF) και γιορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ως τακτικό μέλος της MSIF, αλλά και της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας (EMSP), συμμετέχει στον εορτασμό αυτόν.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη της μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτή τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Ο Δήμος Σερρών ευαισθητοποιημένος και πρόθυμος σε προσπάθειες, που στηρίζουν δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, ενθάρρυνσης των πολιτών για πρόγνωση και προστασία της υγείας,  συμμετέχει στον εορτασμό μαζί με πολλούς Δήμους της χώρας μας.

Μοιραστείτε:

Περισσότερα

Σχετικά Νέα